Znamy się na wszystkich kolorach dziecięcego świata!

Jadłospis

Poniedziałek

17-02-2020

Wtorek

18-02-2020

Środa

19-02-2020

Czwartek

20-02-2020

Piątek

21-02-2020

Śniadanie

Zacierki na mleku.  Pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka, ogórek zielony, dżem.

Herbatka z cytryną i miodem.

Śniadanie:   

Płatki owsiane na mleku. Pieczywo mieszane, z masłem, sałata, szynka, pomidor, pasztet.

Herbatka malinowa z żurawiną.

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, sałata, ser żółty, papryka, miód.

Herbatka z cytryną.

Śniadanie:

Płatki czekoladowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, korniszon, serek kanapkowy.

Herbatka z dziką różą.

Śniadanie:

Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka, pomidor, masło orzechowe.

Herbata z cytryną.

II śniadanie:

Sok owocowy.

Jabłko.

II śniadanie:

Sok owocowy.

Marchewka.

II śniadanie:

Sok owocowy.

Banan.

II śniadanie:

Sok owocowy.

Jabłko.

II śniadanie:

Sok owocowy.

Mandarynka.

Obiad

Zupa krem z marchwi, groszek ptysiowy. Ziemniaki, kotlet z piersi z kurczaka w sezamie, mix sałat.

Kompot.

Obiad:

Zupa jarzynowa.

Kasza gryczana, kolorowy kociołek z mięsem i warzywami, ogórek kiszony.

Kompot.

Obiad:

Zupa żurek.

Makaron, leczo z kiełbaską i warzywami.

Kompot.

Obiad:

Zupa złota.

Kasza jęczmienna, pieczeń z szynki w sosie borowikowym, ogórek kiszony.

Kompot.

Obiad

Zupa krupnik.

Pierogi z mięsem, sur. z czerwonej kapusty.

Kompot.

Podwieczorek:

Herbata owocowa.
Budyń, ciasteczka, truskawki.

Podwieczorek:.

Herbata owocowa.
Bułka z masłem, serek malinowy, banan.

Podwieczorek:

Herbata hibiskus.

Bułka, salami, ogórek konserwowy, pomarańcze.

Podwieczorek:

Herbata malinowa z cytryną. Koktajl jagodowy, pączki, gruszka.

Podwieczorek:

Herbata miętowa.

Bułka z masłem, pasta z wędlin, ogórek kiszony, jabłko.